Aj aj aj!

Jag har fått en låsning i ryggen, nere vid svanskotan. Igår när jag klev upp kände jag mig lite stel, men det blev värre och värre under dagens gång. Trots att jag fick lite hjälp hemma med att knäcka ut ryggen så är det inte alls bra idag. Jag kan inte gå och jag kan inte sitta utan att det gör fruktansvärt ont. Oturligt nog har vi obligatoriska seminarier i skolan 9-16 fram till helgen så det är inte så lätt att få en naprapattid före eller efter det.
Min boxningscoach är utbildad sjukgymnast så jag hoppas att han kan hjälpa mig ikväll, för i nuläget är det helt omöjligt för mig att kunna träna någonting överhuvudtaget.
Jag gjorde ett tappert försök igårkväll att springa de 5 km som jag skulle enligt träningsprogrammet, jag kunde slutföra det men fick nog varken stil eller hastighetspoäng för min insats.
Hålla igång ska ju vara bra även om man har ont så planen är att gå till boxningsträningen ikväll och se om jag kan vara med på någon övning iallafall. Kanske kan stå och slå lite utan att involvera höfterna så mycket.

Kakor

Här kommer smakprov på två kakor som jag bakat. 




Choco chip cookie

ca 25st

5 dl naturella cashewnötter
2 1/2 msk honung
5 msk kakaonibs

Mixa cashewnötter till ett mjöl
Tillsätt honung och mixa till en smet (kan behövas lite vatten)
Blanda ned kakaonibs.

Forma till små kakor och lägg på en plåt.
"Grädda" i ugnen på 50 grader i ca 8-12 timmar.





Havrekakor med russin och tranbär

5 dl havregryn
1 1/2 dl dadlar (blötlagda i 30 min)
1/2 dl russin
1/2 dl tranbär
1 dl grovhackade mandlar
2 grovrivna äpplen
2-3 msk kanel

Mixa havregrynen till ett mjöl.
Lägg i dadlar och mixa tills det blandat sig.
Blanda i mandlar, russin, tranbär, äpplen och kanel.
Forma till kakor och lägg på en plåt.
"Grädda" i 50 grader i 8-12 timmar.

Båda kakorna är väldigt goda, de med havregryn smakar lite som havregrynsgröt och de med kakaonibs är lite segare och sötare i smaken.

Nu står det en choklad och hallonbakelse i kylen som väntar på att ätas på kvällens kalas. Bild och recension av den kommer imorgon!


Dubbelträning

Jag har kommit fram till att det är ganska skönt att kliva upp tidigt på morgonen, speciellt nu när det bara blir ljusare och ljusare.

Igår hängde jag på låset när gymmet öppnade för att utföra mitt måndagsstyrkeprogram. Det var jag och några tappra pensionärer som var där och tränade så det var väldigt lugnt och skönt. 

Från förra måndagens styrketräning hade jag träningsvärk i 5 dagar efteråt så nu skulle jag väl ändå klara mig med mindre träningsvärk. Kettlebell övningen gick mycket bättre denna gång och det är rikigt kul! Effektiv träning blev det och efter 40 minuter hade jag kört igenom alla övningar, de går ju rätt fort eftersom jag bara ska köra 5-10 reps på varje ggr 3 sets. På varje övning har vi dessutom fått instruktioner på hur tungt vi ska köra, det känns lite konstigt att köra en övning i 60% av max och bara 5 reps. Jag har ju alltid kört max på allt när jag har tränat tidigare... Spännande att se vad det blir för resultat av detta!

På kvällen var det dags för träningspass nr två och jag utförde även detta på gymmet. Intervallöpning med de gamla vanliga intervallerna på 80% av max i 2 min. Lätta lediga ben tog mig lätt igenom löpningen och det känns som att de 30 minuterna på löpbandet går så himla fort, speciellt med riktigt bra musik i öronen. 

När jag var och tränade på morgonen insåg jag att det faktiskt finns ett litet rum där det hänger en boxningssäck. När jag gick dit på kvällen tog jag med mig handskarna och avslutade löpningen med lite teknik och styrketräning på säcken innan jag gick hem för dagen. Skönt!

Ikväll blir det lugn 5 km löpning, passar bra eftersom min lillasyster fyller år. har bakat lite kakor som jag ska ta med mig så att jag också kan fika lite. Lägger upp bilder och recept under dagen!

Här kommer ett smakprov på den macka som jag gjorde med mitt nya morots och fröbröd, det var riktigt gott och kan rekommenderas om man brukar tycka om lite grövre bröd!






På mackan hade jag broccoli och ruccola pesto, avokado, tomat, ruccola och kräftstjärtar! Mmmm.

Broccoli och ruccolapesto

1/2 broccolihuvud
1 näve ruccolablad
1 dl mandel
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
citronsaft

Mixa allt och tillsätt olja allt eftersom för att få en bra konsistens.
Peston håller sig länge i kylen om man förvarar den i en burk.



Glutenfri pizza och fröbröd

Söndag idag och detta är veckans vilodag!

En långpromenad i solen och lite inköp av glutenfria livsmedel så jag kan baka lite kolhydratrika bröd som jag kan ha med mig som "matlåda". Nu när jag ska äta så många gånger under en dag och så ordentliga måltider måste jag ha några snabba och enkla måltider som är lätta att ta med sig då jag är på stående fot mestadels av dagarna.

Glutenfri mjölmix, bovetekross, boveteflingor, majsmjöl, quinoa, sojamjöl, vildris, linfrö, sesamfrö, solrosfrö, pumpakärnor, psylliumfrö, fiberhusk och lite annat smått och gott trängs i mitt skafferi och väntar på att jag ska pröva lite nya recept.

Idag blev det en "nyttig" pizza till middag, glutefri för min mages skull och sparsamt med ost så att den inte skulle bli allt för fet.



På pizzan hade jag vitlöksmarinerade champinjoner, hemmagjord tomatsås, tomat och ost. Efter gräddningen toppades den med ruccola och kräftstjärtar. Mums!

Sandras tomatsås:

1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Torkad oregano och basilika
Chilipulver
2 msk hallonbalsamvinäger

Stek vitlök och lök en stund, tillsätt tomater och låt koka ihop en stund.
Krydda efter egen smak och droppa ner balsamvinägern.
Låt sjuda ca 5 minuter.

När jag ändå höll på med bakandet svängde jag ihop några fröbröd med morötter



8-10 st

1/2 kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg

Skala och riv morötterna fint.
Mixa nötter och frön till ett "mjöl", tillsätt lite morötter som får mixas med i slutet.
Blanda morötter, frömjöl och ägg.
Forma degen till bullar och lägg på en plåt, strö lite frön över.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 60 min.

Filmad

I fredags var kroppen helt slut, huvudet var trött och benen tunga som bly. Jag trodde att jag var på väg att bli sjuk, men peppar peppar, än så länge är jag frisk som en nötkärna.

Tur var det iallafall att det bara var 5 km löpning som skulle utföras i fredags, efter jobbet sprang jag den vanliga rundan men steget var inte alls lika lätt som det varit tidigare. Det brände i benen och för en stund kändes det som att det skulle bli svårt att genomföra hela rundan, men med lugnt tempo nådde jag mitt mål och kunde välförtjänt avsluta fredagskvällen med den goda chokladmoussen gjord på avokado.





4 port

2 avokado
1 dl dadlar (blötlagda i 30 min)
1 dl kakao
1 dl vatten
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver

Mixa alla ingredienser och servera direkt.

Den blir ganska mäktig och smakar mycket kakao så det är gott att ha något syrligt till. Här hade jag frysta lingon!


Lördagar innebär boxningsdag och fokus var på olika teknikövningar i ringen där vi skulle ducka, förflytta oss och träna på att röra huvudet. Det går framåt men fortfarande tänker jag alldeles för mycket, vilket gör att det inte kommer naturligt. Jag har allvarligt funderat på om jag skulle köpa en boxningssäck som jag kunde sätta upp här i taket så jag kan träna på tekniken flera gånger dagligen.

Lite styrke-, snabbhets- och pulsträning utfördes senare på säckarna och vi tränade mycket på krokar samtidigt som vi skulle göra vridnings-förflyttningar. Efter detta var det dags att gå in i ringen och sparra. För första gången fick vi använda hela ringen och vi boxades tjejerna i 2 min och killarna i 2 min i 3 ronder. Jag boxades mot samma långa tjej som vanligt och det är fortfarande svårt att få till räckvidden så jag når henne med mina slag. 

Första ronden gick faktiskt riktigt bra, jag rörde mig bra, gjorde många av de förflyttningar vi tränat på och jag fick in en snygg krok och några raka slag både mot ansikte och kropp. Blockningen fanns också där och jag kände mig ganska nöjd efter de 2 minuterna.
När det sedan var dags för rond 2 gick det inte lika bra, jag tappade helt fokus efter att hon fått in några slag och förflyttningarna bakåt var inte lika bra som tidigare. När det två minuterna var slut var jag också slut och irriterad, besviken på mig själv för att jag tappade... Detta hängde kvar till tredje ronden och jag blev ännu sämre.

Tekniken måste förbättras, den ska sitta i ryggmärgen så att slagen och stegen bara kommer, så jag kan koppla bort och inte tänka så mycket!

Vår coach filmade oss under ronderna och tidigare under teknikövningarna, så när vi tränat klart fick vi sätta oss ned och titta på oss själva. Jag är självkritisk, kan vara både till min fördel och min nackdel men när jag väl fick se mig själv i ringen såg det inte så dåligt ut som det gjorde i mitt eget huvud. Träningen ger nog mer resultat än vad det känns som. Fick beröm för en hel del saker som jag gjort bra, men även kritik för att jag lät den andra ronden påverka min mentalitet inför den tredje ronden. något som en "riktig" boxare inte får låta hända.

Det är bara att bryta ihop och komma igen!





Fredag!

Igår var det 2 träningspass som stod på schemat. På förmiddagen körde jag ett styrketräningspass med några nya kettlebell övningar och så var det axlar och mage. Det var skönt att träna mitt på dagen, var nästan ingen där så jag hade allt för mig själv!

Sedan blev det plugg och en god middag i trevliga vänners sällskap. Efter middagen hade det varit skönt att gå hem och lägga sig i soffan men då var det dags för träningspass nummer två. Löpning med intervaller som utfördes upp för Gammliabacken. Spurt uppför och jogg nedför 3 ggr, sedan gick jag till en parkering för att fortsätta intervallträningen och utförde där samma intervallträning som vi gjorde på första boxningspasset. Spurt blandat med armhävningar, höga hopp mm.
Kvällen avslutades tidigt då jag började jobba 6:45 imorse, så efter jobbet idag är det 5 km löpning som väntar på mig och sedan en tacokväll. Om jag känner mig bra förstås, har mått lite halvkonstigt idag och hoppas verkligen inte att jag smittats av magsjukan som några jag träffat de senaste dagarna har insjuknat i. Nej, usch! Jag har inte alls tid att vara sjuk.
Ikväll ska jag lyxa till det med en smaskig chokladmousse gjord på avokado. Recept och bild kommer senare!

7 veckor kvar!

Då har en vecka gått och tiden har bara rusat iväg!

Idag har jag haft en sjuk träningsvärk i benen, mest på insida lår och jag har känt mig trött och seg i kroppen.
Men onsdagar är ju lika med boxningsträning så jag åkte direkt från skolan till klubben och försökte glömma bort mina ben som skrek efter vila. Det som inte dödar det härdar brukar det ju heta!

Vi körde som vanligt igång med teknikträning iform av olika steg och slagkombinationer. Efter en stund rullade vi ut stora traktordäck på golvet och vi fick ställa oss på varsitt liggande däck. Där uppe skulle vi nu fortsätta med slagen och de olika stegen, det var vingligt och svårt till en början men det blev lättare när man ökade tempot och bara körde på utan att tänka.

Sedan fick säckarna sig en omgång där vi körde 20-20-20 sekunders intervaller med olika steg och slagkombinationer, blandadet med styrka och snabbhet. Det börjar lossna mer och mer i höfterna och det blir lättare att få in vridningen samtidigt som slaget kommer. Det går sakta men säkert framåt!

Idag var det fokus på våra axlar och vi körde i 10 minuter där vi turades om att gå på alla fyra framåt och bakåt som en apa på en utsatt sträcka. När man var klar med det  fick man hoppa in i ringen och sparra mot en av de övriga i teamet och en annan person skickades ut för att göra "ap-gången", detta snurrade runt tills vi hade kört järnet i 10 minuter, det blev 10 tuffa minuter. Mot slutet tog kroppen helt slut och det var jobbigt att röra sig runt i ringen, men vi alla var nog lika trötta så tempot mattades av lite.

Avslutningsvis skulle vi hoppa hopprep som nedvarvning, 2x2x2 minuter med en kort vila mellan. Axlarna som redan jobbat mycket under passet fick jobba lite mer och jag var faktiskt riktigt duktig på att hoppa, första ronden klarade jag utan att missa en enda gång!

Efter träningen hade vi team-möte där vi gick igenom tränings- och kostprogram för nästa vecka. Måndagar och torsdagar ska vi köra både löppass och styrkepass och dessa ska fördelas på två pass under dagen. Styrketräning på morgonen och löpning på kvällen. Känns som att mitt sociala liv kommer att få lida lite om jag ska hinna med allt!

Maten ska delas upp på 6 mindre mål varje dag. Vi ska äta ordentliga måltider bestående av kolhydrater, protein och fett i alla 6 måltider men vi ska jämna ut så att alla mål blir lika stora och inte äta frukost, lunch middag och mellanmål som man annars brukar göra. Varje måltid ska intas med 2-3 timmars mellanrum så detta kommer att innebära att jag kommer få ha med mig massa små matlådor vart jag än går. Efter varje träningspass ska en proteinshake med kolhydrater intas och innan vi går och lägger oss på kvällen ska vi gärna dricka en proteindrink också.

Socker, fet mat och alkohol är fortfarande bannlyst och jag har gjort några nyttiga alternativ att ta till om jag ska bjuda någon på fika.

Kokoskakor

ca 20st

3 dl naturella cashewnötter
6 dl kokosflingor
3 msk honung
3-5 tsk citronjuice

Kör cashewnötter till ett mjöl i en matberedare
Tillsätt kokos och mixa till en slät blandning
Tillsätt honung och citronjuice (juice efter hur mycket som behövs för bra degkonsistens)
Om du vill ha de sötare kan man tillsätta mer honung
Kicka ut på ett bakplåtspapper eller rulla och platta till lite
Grädda i ugnen på 50 grader i ca 8-12 timmar, vänd kakorna efter halva tiden

Receptet kommer från en av mina nya favoritböcker:

Raw Delight av Erica Palmcrantz Aziz och Irmela Lilja






Alternativ till semlor

Idag är det fettisdagen och detta innebär för en semelälskare som mig att jag får avstå från dessa härliga bakelser.

Och ja, det var tufft idag när jag var på lunchdate och alla firade med att köpa en semla. Men efter att jag vid två tillfällen den senaste veckan drömt om att jag ätit en lussebulle och lösviktsgodis för att sedan få sjukt mycket ångest så kändes det inte lika jobbigt längre.

Jag håller tillgodo med mina nyfunna "sega chokladremmar" istället!




Sega chokladremmar

3 bananer
1 dl kakao

Mixa bananer och kakao till en jämn smet.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. (tunt lager)
Sätt in plåten i ugnen på 50 grader, grädda under natten eller ca 8 timmar.
Skär i smala remmar och förvara remmarna i en plastpåse eller burk för att behålla "segheten".

Idag börjar alla föregående dagars träning att ta ut sin rätt. Jag har grymt mycket träningsvärk i benen efter gårdagens styrketräning, den översta ryggkotan gör ont efter att jag placerade stången lite väl högt upp under benböjen, huvudet känns trött och magen har krånglat lite på eftermiddagen.

Kan det vara alla nya kolhydrater som jag fått lägga till i kosten?

Men, det är som sagt ingen rast och ingen ro för idag ska jag bege mig ut på ett 5 km långt löppass i medeltempo. Skönt iallafall att det inte var mer avancerat än så:)

Dagens träningspass

Idag var det dags för det första styrketräningspasset.

Vi har fått programet skickat till oss och det var många förkortningar och engelska benämningar som jag inte hade full koll på så innan jag gick iväg till gymmet satt jag och kollade igenom övningarna på youtube.

Passet började med uppvärmning i form av rask gång på löpbandet och sedan lite rodd. Sedan var det dags för min allra första kettlebells-övning. Jag skulle göra djupa benböj och avsluta dessa med en axelpress, det var riktigt jobbigt men roligt! Få repetitioner, 3 set och fokus på explosivitet. Några benböj med stång och "grodhopp" senare var det dags att gå över till överkropp: Dips, pull-ups och axelövningar. Styrkepasset avslutades med tre magövningar för att jobba på sexpacket!

Jag har haft mina funderingar kring om jag ska ställa upp i fitness-five till sommaren, men efter dagens dips- övning kommer det att krävas MYCKET träning om jag ska ha någon chans på vinst där. Jag tror att jag avvaktar och ser hur jag ligger till lite längre fram.

Efter styrkepasset var det dags för löpningen. Jag brukar inte alls tycka om att springa på löpband, men tänkte att jag skulle ge det en chans ikväll. Det är så mycket lättare att hålla koll på tid och distans när man springer på bandet. Idag var det intervall-passet och jag började med 15 min uppvärmning för att sedan köra samma typ av intervaller som i torsdags. 2 min med 80% av max och med 1 min lugn löpning mellan, detta upprepades 4 ggr. När jag sprang försökte jag verkligen tänka på andningen och andas lugnt och metodiskt som vår tränare visat oss. Det blev faktiskt mycket lättare, kändes nästan lite som att gå in i någon form av bubbla när jag sprang där.

1,5 tim senare var passet avslutat och jag känner mig riktigt pigg och stark i kroppen!

Min första match



Det är ju faktiskt inte första gången jag kommer att stå i ringen och gå en match.
(Jag har blå utrustning)

Under en av mina resor i Thailand besökte vi ön Koh Phi Phi och där hittade vi en bar där vi kollade på thaiboxning live. 

Kvällarna började oftast med att några thailändare gick några matcher för att sedan lämna över ringen till fulla och dumma turister som ville spöa skiten ur någon annan. Och ja, jag var sjukt taggad på att vara med och ingick ett vad som innebar att om jag skulle boxas mot någon så skulle en av mina kompisar vara med i en wet t-shirt tävling kvällen därpå. Det är dumt att utmana mig, för sagt och gjort så gick jag upp i ringen för att utmana någon.
Jag fick gå runt med den thailändska domaren i ringen några varv och visa upp mig för att se om det var någon som var sugen på att boxas mot mig. Efter en stund var det en annan svensk tjej som nappade och vi fick byta om till några svettiga shorts, fick på hjälm och handskar och sedan var det dags för matchen att börja. 

Kanske inte det smartaste att gå en match med alkohol i kroppen, men vi tog oss igenom ronderna och slutligen stod vi båda som vinnare, utan några brutna ben eller större blåmärken. Den gången blev det oavgjort, något som jag ska se till att det inte kommer att bli nästa gång. Det är ju då jag ska vinna!

Behöver jag säga att jag vann vadet? Hon bangade wet t-shirt tävlingen kvällen efter!

Bild på dagens mellanmål


Kunde inte lägga in bild på min bovetegröt i tidigare inlägget så det kommer en nu istället!

Mellanmål

Måste dela med mig av dagens supergoda mellanmål:

Bovetegröt m svarta vinbär

1 dl krossat bovete
2.5 dl vatten
Nypa salt
1 msk kanel
1 dl svarta vinbär
1 banan

Koka bovete, vatten och salt på svag värme i 8 min. Ta från plattan och låt stå och svälla i 15 min.
Blanda med kanel, tinade vinbär och skivad banan.

SÅ gott!







Frustration

Idag har det varit vilodag och jag har inte ansträngt mig mer än att plumsa runt i all snö som kommit det senaste dygnet, tur att skottning av cykel och gångbanor prioriteras högt i Umeå, annars kommer det att bli svårt att genomföra löpträningen.

Igår var det dags för det andra träningspasset på klubben. Vi började med skuggboxning och fick alla stå framför en spegel så att vi skulle se oss själva när vi slog och tog steg både fram, bak och åt sidan. Det är mycket att tänka på, eller egentligen går det som bäst när jag inte tänker över huvud taget utan bara kör... Efter dessa veckor kommer vi ha repeterat och nött alla förflyttningar och slag så då kommer de förhoppningsvis att sitta i ryggmärgen på matchen.

Sedan var det dags att gå in i ringen och sparra mot varandra. Den andra tejen som är med i teamet är mycker längre än mig, plus att hon har tränat boxning ett tag så därav min rubrik på detta blogginlägg. Frustration är bara förnamnet på vad jag kände där i ringen. Jag försökte nå henne med mina slag men det var miss på miss på miss och jag fick mest blocka hennes slag... I pauserna kände jag bara hur arg jag blev och eftersom jag alltid vill vara bäst och kunna allt innan jag ens har lärt mig det. Därför blev detta en jobbig situation och det märktes nog ganska väl på mig då tränaren säger "Are you frustrated?", jag kunde inte svara annat än ett högt och lite uppgivet "YES".

Efter passet kom min positiva sida fram och jag kände att det är en fördel för mig att få träna mot någon som både är bättre och har längre räckvidd, detta kommer ju bara att innebära att jag kommer bli ännu bättre!

Från och med nu får vi inte träna något annat utöver det som står på våra träningsprogram och jag känner på mig att jag kommer att sakna många av de gruppass som jag gått på USM. 

Idag har vi fått våra styrketräningsprogram som vi ska utföra på måndagar och torsdagar utöver löpträningen. Många övningar är med kettlebells, något som jag aldrig provat på förrut men tror verkligen att det kommer vara något i min smak! Det viktigaste nu är att vi ska träna upp kroppen så att vi är lika starka på båda sidorna. Oftast har man en svagare och en starkare sida och det är just detta som vi ska försöka jämna ut, därför kommer det vara mycket fria vikter och fokus på rörelse och rotation.

Jag har fått några frågor om hur löpträningarna utförs och som det ser ut nu så är det individuella träningspass som vi utför själva, men med det sagt är det fritt fram att löpa tillsamans också om man har möjlighet till det. Då alla deltagare har olika saker för sig på dagarna är det lite svårt att pussla ihop tider så vi kan träna tillsammans men jag hoppas att vi kan göra det mer och mer, speciellt styrketräningen då jag tycker att den är tråkig att göra ensam. 

Hur vi vet att vi utför löpintervallerna på 80% av max är den egna uppfattningen, oftast så har man lite koll på hur mycket man orkar som max och så kan man göra en skattning på vad 80% av sin egen maxpuls är. För att få bättre koll på detta har jag tänkt inhandla en pulsklocka.

Önskemål om hur jag äter och hur mitt dagsintag ser ut kommer att komma lite längre fram då jag fått ordentlig koll på min kost. Vår tränare ska kolla på de kostscheman vi lämnat in och komma med ett utlåtande i veckan så då vet jag hur jag vad jag ska äta mer och mindre av. Tills dess kommer här ett smakprov på en middag som jag åt i veckan.




Omelett


Smör
3 ägg
3 msk vatten
1 vitlöksklyfta
5 champinjoner
Broccolibuketter
6 körsbärstomater
Ruccola

Kostprogram

Under mötet i måndags fick vi berätta vad vi ätit under dagen. 

Efter att jag berättat vad jag ätit fck jag bannor! Jag äter alldeles för mycket protein och alldeles för lite kolhydrater....

Jag har experimenterat ganska mycket med min kost sedan i somras. Min mage har inte alls varit på topp och därför har jag kommit fram till att jag mår mycket bättre om jag utesluter gluten och laktos. Den kost som jag följt de senaste vecorna har bestått av raw food och LCHF, något som fått mig att må mycket bättre. 

Utmaningen nu ligger i att försöka få i mig mycket mer kolhydrater så planen är att jag ska öka intaget av quinoa, bovete och råris samtidigt som jag ska fortsätta att äta lika mycket grönsaker som jag redan gjort.
Under 3 dagar har jag nu fört en kostdagbok som imorgon ska lämnas in till våran coach för granskning och utvärdering, får se vad han har att säga om det.

För att prestera optimalt som boxare ska 55-60% av kostintaget bestå av kolhydrater, dessa ska gärna ha lågt GI under uppbyggnadsperioden för att sedan bytas ut mot snabba kolhydrater dagarna innan match för att inte riskera att dra på sig för mycket vätska och för att ladda depåerna med snabb och explosiv energi. 

Proteinintaget ska ligga runt 25-30%, ca 2 gram per kilo av kroppsvikten

15-20% av kostintaget ska komma från fett, där avokado, nötter, frön och fet fisk är extra bra att äta. Ett tillskott på omega3 ska också intas.

Under dessa veckor ska vi hålla intaget av skräpmat, godis och fikabröd så lågt som möjligt. För att citera min tränare: "Ni ska äta för maximal prestation, inte för att det är gott".

Alkohol är strikt förbjudet!

Denna fördelning är för att vi ska få optimal återhämtning, reparation av muskelvävnad och låg procent kroppsfett.

Efter varje träning ska vi dricka en proteinshake med tillsatta kolhydrater för att få snabb återhämtning och inte riskera att få ett försvagat imunsystem. En timma innan träningen och som dryck under träningen är det bra att dricka aminosyror för att orka mer och inte riskera muskelnedbrytning.  

Igår var jag på Budo & Fitness för att inhandla lite välbehövliga saker. Jag kom hem med ett laktosfritt snabbupptagligt protein, aminosyror, lindor och tandskydd. Köpte även en påse med kolhydrater, CarboX men hittade ingen bild att visa er.



Flera mellanmål under dagen är viktigt så därför har jag gjort egna energibars som är lätta att ha med sig i väskan.




Energibars

ca 20st

400 g Solrosfrön
200 g Linfrön
200 g Pumpakärnor
200 g Blandade nötter (mixade)
1 dl Honung
4 ägg
1 tsk vaniljpulver
Gojibär
Tranbär
Russin
Skal och saft från en apelsin

Blanda alla ingredienser
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min
Låt svalna och skär i portionsbitar




Träningsprogram de första 2 veckorna.

Inne på dag 3 och än så länge känns det riktigt bra!

För att vi ska kunna bli så bra som möjligt på dessa 8 veckor har vi fått ett tränings och kostprogram som vi alla ska följa till punkt och pricka.

Som det ser ut de första två veckorna kommer vi att träna tillsammans i hallen onsdagar och lördagar, då blir det mycket teknikträning och coaching. Utöver detta har vi fått ett schema som ser ut som följer:

Måndag: Löpning, uppvärmning 15 min jogg, intervaller 2 min med 80% av maxpuls, 1 min jogg. Upprepas 4ggr.
Tisdag: Löpning 5 km med 50% av maxpuls
Onsdag: Boxning
Torsdag: Löpning, uppvärmning 15 min jogg, intervaller 2 min med 80% av maxpuls, 1 min jogg.Upprepas 4ggr.
Fredag: Löpning 5 km med 50% av maxpuls
Lördag: Boxning
Söndag: Vila

Imorgon ska jag införskaffa en pulsklocka så att jag har koll på hur jag ligger till under löprundorna, kan även vara intressant att se hur jag utvecklas under tiden.

Fokus kommer under hela perioden att ligga mycket på den anaeroba träningen, något som jag inte alls har någon erfarenhet av sedan tidigare. Vi ska lära oss att andas på rätt sätt för att orka gå upp i ringen och för att få ut max av vår lungkapacitet. Den anaeroba träningen stärker hjärtat, lungor och förbränner fett. Intervallöpningen är till för att vi ska träna upp detta.

Dagens löpning kändes väldigt lätt! Trots onsdagens nya övningar har jag inte alls haft någon träningsvärk så fortsätter det såhär kommer de första två veckorna att avklaras utan större problem. :)

Första träningen

Igår körde vi igång på riktigt.
Med lindade handleder inledde vi träningen med att lära oss att gå och röra oss som boxare, vi gick runt runt i cirklar samtidigt som vi roterade, gungade och slog för att få rörelsemönstret att sätta sig i ryggmärgen.

Efter uppvärmningen var det dags att inta ringen. Vi fick smörja in våra ansikten med vaselin för att huden ska bli mjukare och mer tålig mot slag och sedan gjorde vi oss redo med handskar, hjälmar och tandskydd.
Killarna på ena sidan och tjejerna på den andra, övningar med skuggboxning och förflyttningar avlöste varandra för att sedan sluta med att dessa skulle utövas mot vår sparringpartner.

Som avslutning på passet skulle vår tränare simulera hur det kommer att kännas när vi väl ska gå en match i tre ronder där varje rond varar i 2 minuter.

Denna "idiot-övning" kommer vi att göra varje träning och även under de egna träningspassen.
40m sprint
40m jogg baklänges
10 höga hopp
40m sprint
40m jogg baklänges
10 armhävningar
40m sprint
40m jogg baklänges
20m gång på händer och fötter frammåt
20m gång på händer och fötter bakåt
40m sprint
40m jogg baklänges
40m hopprep frammåt
40m hopprep bakåt
40m sprint
40m jogg baklänges

Denna övning utfördes 3 gånger med 40 sekunders vila emellan.

Jag trodde att jag skulle spy! Flera gånger kom tanken "jag klarar inte mer", men jag fixade det!

Nu kör vi!

Då var det dags för mitt livs största utmaning!

Under 8 veckor ska jag ingå i IFK Umeås boxningssatsning: White Collar Boxing.
Vi ska äta, träna och leva som en boxare med allt vad det innebär för att slutligen under en "Fight night" mötas i ringen.

Jag ska under 8 veckor ingå i IFK Umeås boxningssatsning: White Collar Boxing.

Vi ska äta, träna och leva som en boxare med allt vad det innebär för att slutligen under en "Fight night" mötas i ringen, jag är sjukt taggad!


I måndags hade vi vårt första team-möte och som det ser ut just nu så är vi två tjejer och två killar som har antagit utmaningen. Vi har förmånen att får en erfaren boxningstränare från Irland som har en lång rad meriter med sig i ryggsäcken och som just nu utöver denna satsning tränar de som ingår i IFK Umeås elitgrupp i boxning.


"Nu finns det ingen återvändo, har ni antagit utmaningen kan ni inte backa ur" inledde han mötet med, innombords log jag samtidigt som en liten klump växte i magen. Kommer jag att klara av detta?


När jag väl åtagit mig något brukar jag alltid se till att slutföra det och med tanke på hur mycket jag sett fram emot detta så är jag inte ett dugg orolig. Fast, jag är medveten om att det kommer att bli tufft och att jag många gånger kommer att fundera över vad jag gett mig in på.


Tanken med bloggen som en form av en dagbok är för att jag själv och alla intresserade ska kunna följa min utveckling och förhoppningsvis sporra mig till att träna ännu hårdare.


Jag ska bli fit for fight!

 

 

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se