Filmad

I fredags var kroppen helt slut, huvudet var trött och benen tunga som bly. Jag trodde att jag var på väg att bli sjuk, men peppar peppar, än så länge är jag frisk som en nötkärna.

Tur var det iallafall att det bara var 5 km löpning som skulle utföras i fredags, efter jobbet sprang jag den vanliga rundan men steget var inte alls lika lätt som det varit tidigare. Det brände i benen och för en stund kändes det som att det skulle bli svårt att genomföra hela rundan, men med lugnt tempo nådde jag mitt mål och kunde välförtjänt avsluta fredagskvällen med den goda chokladmoussen gjord på avokado.





4 port

2 avokado
1 dl dadlar (blötlagda i 30 min)
1 dl kakao
1 dl vatten
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver

Mixa alla ingredienser och servera direkt.

Den blir ganska mäktig och smakar mycket kakao så det är gott att ha något syrligt till. Här hade jag frysta lingon!


Lördagar innebär boxningsdag och fokus var på olika teknikövningar i ringen där vi skulle ducka, förflytta oss och träna på att röra huvudet. Det går framåt men fortfarande tänker jag alldeles för mycket, vilket gör att det inte kommer naturligt. Jag har allvarligt funderat på om jag skulle köpa en boxningssäck som jag kunde sätta upp här i taket så jag kan träna på tekniken flera gånger dagligen.

Lite styrke-, snabbhets- och pulsträning utfördes senare på säckarna och vi tränade mycket på krokar samtidigt som vi skulle göra vridnings-förflyttningar. Efter detta var det dags att gå in i ringen och sparra. För första gången fick vi använda hela ringen och vi boxades tjejerna i 2 min och killarna i 2 min i 3 ronder. Jag boxades mot samma långa tjej som vanligt och det är fortfarande svårt att få till räckvidden så jag når henne med mina slag. 

Första ronden gick faktiskt riktigt bra, jag rörde mig bra, gjorde många av de förflyttningar vi tränat på och jag fick in en snygg krok och några raka slag både mot ansikte och kropp. Blockningen fanns också där och jag kände mig ganska nöjd efter de 2 minuterna.
När det sedan var dags för rond 2 gick det inte lika bra, jag tappade helt fokus efter att hon fått in några slag och förflyttningarna bakåt var inte lika bra som tidigare. När det två minuterna var slut var jag också slut och irriterad, besviken på mig själv för att jag tappade... Detta hängde kvar till tredje ronden och jag blev ännu sämre.

Tekniken måste förbättras, den ska sitta i ryggmärgen så att slagen och stegen bara kommer, så jag kan koppla bort och inte tänka så mycket!

Vår coach filmade oss under ronderna och tidigare under teknikövningarna, så när vi tränat klart fick vi sätta oss ned och titta på oss själva. Jag är självkritisk, kan vara både till min fördel och min nackdel men när jag väl fick se mig själv i ringen såg det inte så dåligt ut som det gjorde i mitt eget huvud. Träningen ger nog mer resultat än vad det känns som. Fick beröm för en hel del saker som jag gjort bra, men även kritik för att jag lät den andra ronden påverka min mentalitet inför den tredje ronden. något som en "riktig" boxare inte får låta hända.

Det är bara att bryta ihop och komma igen!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se