Dagens träningspass

Idag var det dags för det första styrketräningspasset.

Vi har fått programet skickat till oss och det var många förkortningar och engelska benämningar som jag inte hade full koll på så innan jag gick iväg till gymmet satt jag och kollade igenom övningarna på youtube.

Passet började med uppvärmning i form av rask gång på löpbandet och sedan lite rodd. Sedan var det dags för min allra första kettlebells-övning. Jag skulle göra djupa benböj och avsluta dessa med en axelpress, det var riktigt jobbigt men roligt! Få repetitioner, 3 set och fokus på explosivitet. Några benböj med stång och "grodhopp" senare var det dags att gå över till överkropp: Dips, pull-ups och axelövningar. Styrkepasset avslutades med tre magövningar för att jobba på sexpacket!

Jag har haft mina funderingar kring om jag ska ställa upp i fitness-five till sommaren, men efter dagens dips- övning kommer det att krävas MYCKET träning om jag ska ha någon chans på vinst där. Jag tror att jag avvaktar och ser hur jag ligger till lite längre fram.

Efter styrkepasset var det dags för löpningen. Jag brukar inte alls tycka om att springa på löpband, men tänkte att jag skulle ge det en chans ikväll. Det är så mycket lättare att hålla koll på tid och distans när man springer på bandet. Idag var det intervall-passet och jag började med 15 min uppvärmning för att sedan köra samma typ av intervaller som i torsdags. 2 min med 80% av max och med 1 min lugn löpning mellan, detta upprepades 4 ggr. När jag sprang försökte jag verkligen tänka på andningen och andas lugnt och metodiskt som vår tränare visat oss. Det blev faktiskt mycket lättare, kändes nästan lite som att gå in i någon form av bubbla när jag sprang där.

1,5 tim senare var passet avslutat och jag känner mig riktigt pigg och stark i kroppen!

Kommentarer
Postat av: HANNA

hejsan! lust att vara med och tävla om att bli veckans blogg? :) direktlänk:

http://hannalovisasol.se/2012/february/vill-du-bli-veckans-blogg.html#comment

2012-02-21 @ 13:44:07
URL: http://hannalovisasol.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se