Glutenfri pizza och fröbröd

Söndag idag och detta är veckans vilodag!

En långpromenad i solen och lite inköp av glutenfria livsmedel så jag kan baka lite kolhydratrika bröd som jag kan ha med mig som "matlåda". Nu när jag ska äta så många gånger under en dag och så ordentliga måltider måste jag ha några snabba och enkla måltider som är lätta att ta med sig då jag är på stående fot mestadels av dagarna.

Glutenfri mjölmix, bovetekross, boveteflingor, majsmjöl, quinoa, sojamjöl, vildris, linfrö, sesamfrö, solrosfrö, pumpakärnor, psylliumfrö, fiberhusk och lite annat smått och gott trängs i mitt skafferi och väntar på att jag ska pröva lite nya recept.

Idag blev det en "nyttig" pizza till middag, glutefri för min mages skull och sparsamt med ost så att den inte skulle bli allt för fet.



På pizzan hade jag vitlöksmarinerade champinjoner, hemmagjord tomatsås, tomat och ost. Efter gräddningen toppades den med ruccola och kräftstjärtar. Mums!

Sandras tomatsås:

1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Torkad oregano och basilika
Chilipulver
2 msk hallonbalsamvinäger

Stek vitlök och lök en stund, tillsätt tomater och låt koka ihop en stund.
Krydda efter egen smak och droppa ner balsamvinägern.
Låt sjuda ca 5 minuter.

När jag ändå höll på med bakandet svängde jag ihop några fröbröd med morötter



8-10 st

1/2 kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg

Skala och riv morötterna fint.
Mixa nötter och frön till ett "mjöl", tillsätt lite morötter som får mixas med i slutet.
Blanda morötter, frömjöl och ägg.
Forma degen till bullar och lägg på en plåt, strö lite frön över.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 60 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se