Recept på gott och nyttigt bröd
Köpte som sagt två träningstidningar igår och i en av tidiningarna fanns ett recept från en bloggare som kallar sig fulkornsfia och hon hade massa spännande recept på glutenfritt.

Äpple och valnötsbröd

Äpple och valnötsbröd
250 g rivet äpple
250 g kesella 1%
1 msk honung
1 dl vatten
120 g (ca 3dl) havremjöl
60 g (ca 2 dl) sojamjöl
55 g (ca 1 dl) bovetemjöl
2 tsk bikarbonat
50 g (ca 1 dl) valnötter
7 g (1 tsk) havssalt
Värm ugnen till 200° C.
Blanda rivet äpple, kesella, honung och vatten i en skål. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner kesellablandningen i de torra ingredienserna och rör tills allt är precis blandat.
Fördela smeten i en avlång form ca 1½ liter klädd med bakplåtspapper.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 175° C. Grädda i 75 minuter.
Stjälp upp limpan och låt den kallna inlindad i bakduk. Skär i tunna skivor.
Kommentarer
Postat av: Lillasyster
Riktigt gott var brödet!!! :)
Du är GRYM! Fortsätt att jobba på!
Trackback